Skip to content Skip to footer

Ida Haisma

Associate senior adviseur

Ida is een getraind diplomaat en een natuurlijke bruggenbouwer die zich vooral richt op maatschappelijke impact, innovatie en entrepreneurship. Zij heeft ruime ervaring met en kennis van het bouwen van ecosystemen die voor iedere organisatie (publiek, privaat, NGO dan wel kennis- of onderzoeksinstelling, de quadruple helix) een win-win situatie oplevert. Haar kennis van internationaal juridische en economische vraagstukken vormen daarbij een stevige basis. 

Voordat zij bij IvCB associate senior adviseur werd, gaf zij leiding aan de ontwikkeling van verschillende samenwerkingsverbanden op internationaal, nationaal en regionaal niveau, onder meer op het gebied van innovaties in (cyber) veiligheid, digitale energietransitie en Farma/BioScience. In haar laatste functie deed zij dat als directeur van het Leiden Bio Science Park.

Ida studeerde onder meer in het Verenigd Koninkrijk en Nederland, waaronder Internationaal recht aan de Universiteit van Utrecht. 

Ecosystemen zorgen voor het vergroten van het samenwerkingsvermogen en leiden tot successen. Ik help graag mee die ecosystemen op te zetten of uit te bouwen en zodoende bouwstenen aan te leveren voor de toekomst van iedere organisatie.

- Ida Haisma