Joep Kievits

Joep Kievits is senior adviseur bij IvCB. Hij adviseert organisaties over complexe vraagstukken op het snijvlak van public affairs, lobby, public policy en strategisch stakeholdermanagement. In zijn werk wordt Joep geprikkeld door de uitdaging om de balans tussen het gewenste en het haalbare te vinden.

Hiervoor was Joep enkele jaren managing director van public affairs bureau MagnifEye. Ook was hij jarenlang public affairs adviseur voor diverse lobbybureaus binnen en buiten Den Haag, voor de Gemeente Amsterdam en voor een universiteit. Joep was tevens actief voor een politieke partij en startte zijn loopbaan bij het toenmalige Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie.

Joep heeft een brede ervaring en netwerk opgebouwd op alle overheidsniveaus. Van EU en nationaal niveau tot en met regionaal en lokaal niveau. Zijn expertise is breed, maar ligt vooral bij de energiesector, digitale economie, de financiële sector, verkeer en vervoer, de arbeidsmarkt en de woningmarkt.

Joep studeerde Nederlands Recht en Internationaal- en Europees Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast heeft hij bedrijfskunde gestudeerd aan de Hanze Hogeschool Groningen en heeft hij een postdoctorale opleiding public affairs aan de Universiteit Leiden afgerond.