Skip to content Skip to footer

Helmond wil effectiever lobbyen

Expertise:

Uitdaging

Gemeenten hebben te maken met vraagstukken op allerlei gebieden en moeten daarover in gesprek gaan met uiteenlopende stakeholders, van lokale belangengroepen tot de rijksoverheid. De gemeente Helmond wil haar belangrijkste ambtenaren beter in staat stellen om de belangen van de gemeente en haar inwoners te vertegenwoordigen in gesprekken en onderhandelingen met andere organisaties.

Aanpak door IvCB

Samen met IvCB werd een interactieve Public Affairs training opgezet. Hierbij werd theoretische kennis over besluitvormingsprocessen afgewisseld met praktische ervaringen van de trainers van IvCB op het gebied van lobby en Public Affairs, het inzetten van media en het bouwen van coalities. Ook kregen de deelnemers inzicht in succesvolle campagnes: waardoor is de ene lobby van een gemeente of regio succesvol en faalt de ander? Ook konden de deelnemers direct aan de slag door te oefenen met strategievorming, boodschapontwikkeling en het vormen van coalities.

Resultaat voor de klant

De training heeft tot resultaat gehad dat deze ambtenaren van Helmond in staat zijn om de belangen van de gemeente en haar inwoners goed te vertegenwoordigen. Zij kennen zowel de theorie als de weerbarstigheid van de praktijk. Hierdoor kunnen zij zelfverzekerd en met de juiste gereedschappen iedere uitdaging tegemoet gaan.

Andere cases binnen deze expertise:

Vrijblijvend kennismaken?