Gieneke Talsma

Gieneke Talsma (1974) is geassocieerd partner van IvCB met zeer ruime ervaring in Public Affairs en (Strategische) Communicatie.

Ze begon haar loopbaan in de Tweede Kamer in 2000 als persoonlijk medewerker van een Kamerlid. Daarvoor heeft ze succesvol haar academische studies Rechten en Internationale Betrekkingen en stages afgerond in Brussel. Hierna werkte zij bij dezelfde politieke fractie achtereenvolgens als beleidsmedewerker Europese Zaken en als politiek secretaris van de Fractievoorzitter. Begin 2007 verruilde zij de Tweede Kamer voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier was zij politiek assistent van de Minister van Buitenlandse Zaken. Vanaf eind 2010 maakte zij op het Ministerie van Algemene Zaken deel uit van het Kabinet van de Minister President (KMP). Hier was zij raadadviseur van de vicepremier. In 2012 verliet ze haar politieke werkkring en startte ze in het bedrijfsleven als Director Corporate Social Responsibility bij RaboFarm. Dit is een investeringsfonds onder de paraplu van de Rabobank Groep.

In 2014 werd zij zelfstandig ondernemer, aanvankelijk op het vlak van personal styling – en presentatie. Sinds begin 2017 op het terrein van public affairs en (strategische) communicatie. Daarbij gebruikt Gieneke zowel haar internationale en Europese kennis, als haar jarenlange werkervaring en brede netwerk binnen de politiek.