Exclusieve pre-launch nieuwste boek Rinus van Schendelen

boek rinus van schendelen

Exclusieve pre-launch nieuwste boek Rinus van Schendelen

Op uitnodiging van de Beroepsvereniging voor Public Affairs (BVPA) en de Universiteit Leiden verzamelden zich op 7 juni een kleine honderd public affairs professionals op de Faculteit Governance & Global Affairs van de Universiteit Leiden voor de exclusieve pre-launch van het boek “Beïnvloeding in Nederland en Europa. Achter de schermen van belangengroepen”. Kevin Zuidhof, directeur van IvCB en voormalig voorzitter van de BVPA, trad op als dagvoorzitter van het evenement. Prof. dr. Rinus van Schendelen, de auteur van het boek, opende met een treffende samenvatting van zijn boek. In zijn boek maakt hij aan de hand van 50 praktijkcases onderscheid tussen domme en intelligente lobby en geeft daarbij aan waar de kracht ligt van een goede lobby en waar constructieve verbeteringen liggen bij een slechte lobby.

De leden van het panel gaven elk een scherpe analyse op het boek en refereerden daarbij naar hun eigen werkveld binnen de public affairs. Het boek geeft verrassende inzichten, zelfs in de vorm van formules, en maakt de weg vrij voor verder onderzoek.

Voortbordurend op het boek concludeerde het panel dat public affairs professionals trots mogen zijn op hun beroep en dat meer transparantie geboden is om zo de werkzaamheden begrijpelijker en inzichtelijker te maken voor iedereen. Op Europees niveau lijkt deze transparantie al verder gevorderd dan op landelijk niveau. De intensievere samenwerking die tijdens de bijeenkomst is aangekondigd tussen de BVPA en de Universiteit Leiden gaat voorzien in een versterking van de opleiding van public affairs professionals. Hierdoor wordt niet allen het vakgebied bevordert maar ook de beroepsgroep verder geprofessionaliseerd.

Auteur:

  • Rinus van Schendelen (professor Political Science aan Erasmus Universiteit)

 

Moderator:

  • Kevin Zuidhof (Directeur IvCB Public Affairs & Stakeholdermanagement en voormalig voorzitter BVPA)

 

Panel:

  • Jaap Jelle Feenstra (voorzitter BVPA en Public Affairs Officer bij het Havenbedrijf Rotterdam)
  • Arco Timmermans (Bijzonder hoogleraar PA aan Faculteit Governance & Global Affairs)
  • Bettina Tammes (Director Government Affairs van Thales Nederland)
  • Wytske de Pater (Engagement Expert & Belangenbehartiger ANWB, kandidaat Tweede Kamerlid voor het CDA)
Geen reactie's

Geef een reactie