Gieneke Talsma

Gieneke Talsma (1974) is geassocieerd partner van IvCB met zeer ruime ervaring in Public Affairs en (Strategische) Communicatie.

Na haar academische studies Rechten en Internationale Betrekkingen en stages in Brussel – bij een NGO en bij de Europese Commissie – begon zij haar loopbaan in 2000 in de Tweede Kamer, als persoonlijk medewerker van een Kamerlid.  Hierna werkte zij bij dezelfde politieke fractie achtereenvolgens als beleidsmedewerker Europese Zaken en als politiek secretaris van de Fractievoorzitter. Begin 2007 verruilde zij de Tweede Kamer voor het ministerie van Buitenlandse Zaken waar zij als politiek assistent van de Minister van Buitenlandse Zaken werkzaam was. Vanaf eind 2010 maakte zij op het Ministerie van Algemene Zaken deel uit van het Kabinet van de Minister President (KMP) waar zij raadadviseur van de vicepremier was. In 2012 verliet ze haar Haagse politieke werkkring en startte ze in het bedrijfsleven als Director Corporate Social Responsibility bij RaboFarm, een investeringsfonds onder de paraplu van de Rabobank Groep.

In 2014 werd zij – inmiddels woonachtig in Brussel- zelfstandig ondernemer, aanvankelijk op het vlak van personal styling – en presentatie, en sinds begin 2017 op het terrein van public affairs en (strategische) communicatie. Daarbij gebruikt Gieneke zowel haar internationale en Europese kennis en contacten, als ook haar jarenlange werkervaring en brede netwerk binnen de Haagse politiek.